Kerala PSC Civil Police Officer Exam GK Questions and Answers

Civil Police Officer GK Questions and Answers

Kerala Public Service Commission – KPSC is a body created by the Constitution of India for managing all activities related to recruitment of job posts in the Kerala State of India. In this post, we are providing the latest information about the job posting, details about the exam and apply online through Kerala PSC website.


Here are a few questions from Kerala PSC’s previous question papers. You can find 20 questions and it’s answers along with this. If you have any doubts do comment.


Q1. Which Indian state launched the scheme ‘Mukhyamantri Kalakar Sahayatha Yojna’ (MMKSY)?
Answer: Odisha

Q2. Who has been appointed as the new Director-General of National Investigation Agency (NIA):
Answer: Y.C. Modi

Q3. Which state cricket team has won the 2018 Vijay Hazare Trophy?
Answer: Karnataka

Q4. The first Khelo India School games launched in 2018 by:
Answer: Narendra Modi

Q5. India’s largest floating solar power plant is at:
Answer: Banasura Sagar (Wayanad)

Q6. The first International Dam Safety Conference 2018 held at:
Answer: Thiruvananthapuram

Q7. Who won the FIFA Confederation Cup football title 2017?
Answer: Germany

Q8. The book ‘I do what I do: On Reform, Rhetoric & Resolve’ written by:
Answer: Raghuram Rajan

Q9. The Japanese writer who won the Nobel Prize for literature in 2017:
Anser: Kazuo Ishiguro

Q10. Where was the 2018 Commonwealth Heads of Government Meet (CHOGM) held?
Answer: London

Q11. The first Indian President, who visited Madagascar:
Answer: Ram Nath Kovind

Q12. The richest Chief Minister of India as per ADR report:
Answer: Chandrababu Naidu

Q13. The first Indian woman lawyer from bar to be directly appointed as Supreme Court Judge:
Answer: Indu Malhotra

Q14. The country which is largest importer of arms in the world (as per SIPRI report):
Answer: India

Q15. The programme launched by Govt. of Kerala to support children with congenital heart diseases:
Answer: Hridayam

Q16. The first metro service in India to introduce mobile ticketing:
Answer: Mumbai Metro

Q17. Which country topped the medal tally in the 2017 World Athletic Championship held in London:
Answer: USA

Q18. The country for the first time gave citizenship to a robot:
Answer: Saudi Arabia (for the humanoid Sofia)

Q19. ‘Makkal Needhi Maim’ is the political party launched by:
Answer: Kamal Hasan

Q20. The world’s highest and longest glass bridge was opened in which country?
Answer: China

Read more:  Kerala PSC Upcoming Exams in December 2018 - Exam Timetable

Leave a Reply

Open